Snapdragon S4 processor van de HTC One S

Ondertussen weten we dat de nieuwe HTC One X wordt uitgerust met een quad-core Tegra 3 processor. Een indrukwekkend stukje techniek. De One S beschikt over een (op papier) mindere dual-core Snapdragon S4 processor van Qualcomm. In theorie moeten we inderdaad de overwinning gunnen aan de quad-core Tegra 3, maar de praktijk ligt anders. Veel apps zijn namelijk helemaal niet geoptimaliseerd om de quad-core techniek goed te benutten. Veel apps gebruiken namelijk maar 2 van de 4 processor keren, waardoor je dus vrijwel geen verschil in snelheid merkt met de dual-core processor.

Hetzelfde geldt voor diverse computergames, een quad-core biedt dus in feite echt niet zoveel meer dan een dual-core, althans op bepaalde praktische vlakken.

Hieronder wordt in een filmpje aangetoond dat de HTC One S met weinig moeite een online 3D schietspel in full HD kan draaien. De grafische prestaties van de dual-core en de quad-core verschillen op dit moment dus bar weinig met elkaar. De ontwikkeling van games die geschikt zijn voor quad-core processors is echter in volle gang. Grote kans dus, dat men binnenkort apps kan gebruiken die alle 4 de processorkernen benut.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Snapdragon S4 processor van de HTC One S, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Gerelateerde berichten:

  1. HTC One S mogelijk vertraagd door processor

Reacties (2)

Pyronick3 April, 2012 om 10:09 am

Vergeet niet dat de Snapdragon S4 op de nieuwere Krait architectuur draait. Die veel weg heeft van het superieure Cortex A15 architectuur.

Tegra 3 gebruikt – net als als Tegra 2 – een Cortex A9 architectuur voor de ARM cores. Feitelijk is de Tegra 3 niets meer dan 2x Tegra 2 met de NEON extensie (die bij de Tegra 2 ontbrak) en wat nieuwere IC voor de GPU, etc.

Het is niet zo zeer dat de software niet geoptimaliseerd is.

Mathijs14 April, 2012 om 8:30 am

Pyronick heeft gelijk, de S4 scored niet zo hoog omdat de tegra 3 2 cores gebruikt, maar omdat de nieuwe Krait structuur veel sneller is dan de tegra 3.
Daarnaast scored de snapdragon in bijna alle benchmarks een klein beetje hoger dan de tegra 3 en is die zuiniger.

Dus je kan gerust zeggen dat de s4 minstens even krachtig is als de tegra 3

Laat van je horen... Geef een reactie!

Jouw Reactie